Galleri

När familjen Karlsson skulle bygga sitt drömhus i Landskrona fick All-Elektro förtroendet att utföra el, säkerhet och tekniska installationer. Målet var en modern stenvilla med stora öppna ytor, hög standard men med bibehållen enkel funktionalitet. Husets alla el, säkerhet och tekniska funktioner är fullt integrerade med varandra och styrs via Schneider Electrics KNX system.

Husets funktioner, så som ljud, ljus, inbrottslarm och solskydd, är förprogrammerade och styrs genom en enkel knapptryckning från en utvald placering i huset i stället för flera. På så vis kan ”teman” för dessa funktioner enkelt ändras beroende på vad som sker i huset, t.ex. dämpad mysbelysning vid TV-tittande, starkare belysning vid fest och ett mellanting till vardags. När det sedan är dags att lämna huset för dagens göromål, väljer man från en kontrollpanel vilken status man vill lämna huset i. All belysning i huset, solskydd, inbrottslarm, vattentillförsel, m.m. ändras därefter.

Fotograf Johan Lilja

När familjen Skånberg på Tågaborg i Helsingborg skulle renovera sin villa från sekelskiftet fick All-Elektro förtroendet att utföra alla el- och teknikinstallationer i fastigheten. Huset skulle bevaras i klassisk sekelskiftstil så Renova-serien i vit kulör från Schneider Electric valdes till huset. Renova-serien är utförd i traditionell sekelskiftdesign och används ofta när man vill bevara atmosfären från 1900-talets början. Det solida och platsbyggda köket från 60-talet fick ny LED-belysning integrerad, och eluttag installerades för köksmaskiner. Badrummet fick en helrenovering med ny elektrisk golvvärme, ny belysning, rakuttag och en fuktstyrd fläkt. Gamla tygkablar byttes ut mot nya och säkert isolerade kopparkablar. En elcentral från Hager med jordfelsbrytare och automatsäkringar installerades och jordning för samtliga eluttag utfördes.

Vare sig ni skissar själv, anlitar arkitekt eller använder er köksleverantör för att skapa ert drömkök kopplar vi samman el, kraft och teknik. Vi är med och skapar köket efter era önskemål.

När familjen Mölstad i Häljarp gav XL Bygg A Trä förtroendet att byta deras gamla kök, blev All-Elektro anlitade för el-, kraft- och teknikinstallationer. Det gamla köket byttes ut mot ett nytt från kökstillverkaren Marbodal, gamla vitvaror och maskiner byttes till nya och alla elektriska installationer uppgraderades efter dagens krav och föreskrifter.

Styrning av kökets integrerade LED belysning installerades och 3-fas belysningsskena med separata tändningar kompletterade de tidigare lamporna i taket, vilket gav en effektfull atmosfär ovanför arbetsyta och matbord. Även extra kraft för fler eluttag installerades och ny elcentral med jordfelsbrytare och större kapacitet för köksmaskiner sattes in. Köket från XL Bygg A Trä blev inte bara en trivsam miljö för lugna middagar utan också en plats att umgås och baka när barnbarnen hälsar på. Vi på All-Elektro är extra glada över att ha bidragit till en säker och trygg miljö.

Buske, träd eller pergola, oavsett vilket skapar vi effektfull belysning för er utemiljö.
Tillsammans med markentreprenör och landskapsarkitekt knyter vi samman ert projekt. Vi levererar lösningar som är underhållsfria och energieffektiva med bibehållen upplevelse.

Bild Johan Lilja

HSB BRF Vanja

HSB Nordvästra Skåne

Projektledare Lisa Rulff

_DSC9049

När familjen Jönsson köpte sin första bostadsrätt bestämde man sig inom kort för att totalrenovera lägenheten. Kraven var höga och kunnigheten inom design och materialval likaså. All-Elektro fick förtroendet att utföra de elektriska och tekniska installationerna i modern stil och hög standard. Man valde Exxact-serien från Schneider Electric i svart och vitt för att matcha den stilrena och moderna stil som skulle komma att genomsyra hela lägenheten. Ny belysning installerades infällt, köket fick LED-spotlights integrerat, samt ström för köksmaskiner och vitvaror. Badrum utrustades med elektrisk golvvärme med digital touchskärm, samt integrerad belysning i spegelvägg och tak. En elcentral från ABB med jordfelsbrytare och automatsäkringar installerades och alla eluttag jordades.

Det är få lägenheter vi utfört el- och teknikinstallationer i som varit så välbalanserade i funktion och design som hos familjen Jönsson. Detta imponerar med tanke på att de själva valt allt material och samtliga former utan inblandning av arkitekt.

förening

All-Elektro utför service åt bostadsrättsföreningar i Nordvästra Skåne. Idag förvaltar vi fler än hundra föreningar i regionen och antalet fortsätter att växa. Vi tillhandahåller förebyggande åtgärder, entreprenad, energioptimering, elsäkerhet, jour och akut service inom samtliga el- och teknikområden.

Exempel:
När HSB Adolfsberg skulle byta ut sin gamla belysning anställdes All-Elektro för att utföra arbetet. Alla armaturer i trapphus och biutrymmen skulle bytas för att skapa en bättre miljö samt sänka kostnaderna för underhåll och energiförbrukning.

Den gamla belysningen bestod av lysrörsarmaturer från 70-talet som var tända tjugofyra timmar om dygnet. Från och till fick vi åka ut och serva dessa armaturer på grund av gamla, uttorkade kablar, trasiga komponenter och ibland utföra byte av lysrör.

Ett nytt förslag introducerades och innebar den senaste LED-tekningen med integrerade rörelsevakter. Energiförbrukningen sänktes till en femtedel jämfört med de gamla lysrörsarmaturerna. Byte av ljuskällor krävs inte nu längre, då LED är lödande dioder på ett kretskort istället för utbytbara rör. Underhållet är minimalt och diodernas livslängd är fem till tio gånger längre än vanliga lysrör.

kontor

När Jais arkitekter skulle flytta till nytt kontor, valdes All-Elektro till att utföra el- och teknikinstallationer i de nya lokalerna. Kontoret skulle andas samma känsla som företaget själv skapade: kreativitet och nyskapande.

Arbetet startade våren 2011 och omfattade kraft med nya elcentraler från Eltecno, nya kabelsystem importerade från Tyskland från Thorsman, belysning i alla utrymmen med armaturer från Fagerhult, komplett datanät av högsta 6a från Lexcom, samt ljud- och bildstyrningar i konferensrum.

När den nya Betongfabriken i Glumslöv skulle byggas fick All-Elektro förtroendet att utföra el-, kraft-, teknik- och maskininstallationer. Kraftmätningar från E.ON byggdes ut, kraftcentraler från Eldon installerades och diverse markarbete genomfördes. Det installerades även automatikskåp för styrningar i fabriken, tillsammans med tillhörande kablage för sensorer, motorer, trumma, mätarband och pumpar.

Betongfabriken i Glumslöv är ett exempel på de uppdrag vi utför. Vi utför uppdrag inom livsmedelstillverkning, bearbetning av livsmedel, mekanisk verkstad, mekaniskt underhåll, paketering, förvaring av frysta varor, spannmål, kemisk industri och transport. Exempel på kunder är Bring Frigo, Nederman, Befesa Scandust, Landora Färg, Lamek, Ramek, John Beant Technology, Betongfabriken, Magnihill, Findus, Öresund Heavy Industry, Scandlines, Finax, Lantmännen, Börje Jönsson Åkeri, Såifa, m.fl.

Vi utför installation, underhåll och service av maskiner åt maskinbyggare och tillverkningsindustri. Vi arbetar med tillverkare så som ABB, Siemens, Schneider, Mitsubishi och Rittal. Uppdrag i utlandet är av vanlig karaktär och vi kan bistå med kort varsel.

Arbetet utförs hos kunden, slutkund eller i egna lokaler. Automationsskåp konstrueras, monteras och testas i egna lokaler av egen personal helt efter kundens önskemål.

Exempel på kunder är Ecolean, John Bean Technology, Mekano, Liedholms Mekaniska, Lamek, Ramek, Sanmek och Nitator Stainless Steel.

restaurang

När Torbjörn Lagmark skulle renovera restaurangen på Sundstorget 3 i Helsingborg fick All-Elektro förtroendet att utföra el-, kraft-, tele-, data-, kyl- och storköksinstallationer. Design och interiör togs fram av bland annat arkitekten Konrad Ek.

Festvåningen togs bort och ersattes av ett showkitchen, en bar och en matsal en våning ner. Här skulle man även få möjligheten att få ta del av Torbjörns kunskaper, genom att i grupp skapa kreativa middagar. Köket flyttades ned och allt från stekbord till kylmaskiner och degblandare installerades.

Nya, kraftigare matningar levererades in till fastigheten av Öresundskraft för att tillgodose det nya köket och ventilationen som utökades i samband med renoveringen. Den som idag besöker Lagmarks får uppleva den atmosfär som vi är stolta över att ha fått vara med och skapa.

lager

När Carrier Transicold AB skulle uppgradera belysningen i lagerhall och lastkajer gavs All-Elektro förtroendet att utföra arbetet som omfattade demontering av gamla lysrörsarmaturer och strålkastare med halogenrör. De gamla strålkastarna ersattes med nya LED-strålkastare med en förbrukning på endast 55 Watt. Detta gav en sänkning av förbrukningen med 70 procent, samtidigt som det gav högre lux och klarare ljus. De gamla lysrörsarmaturerna byttes mot nya Thorn Lightning-armaturer, även de med högre lux och klarare ljus.

jordbruk

All-Elektro utför el- och teknikinstallationer år jord- och lantbruk. Djurhållning, odling och process är några exempel på verksamheter vi bistår.

Exempel:
Krokstorps Gård
Utanför Helsingborg ligger den anrika Krokstorps Gård som drivs av Fredrik Krokstorp. Här odlas spannmål, sockerbetor, raps, gräsfrö och bladgrönsaker. Sedan en tid tillverkas även kallpressad rapsolja. All-Elektro har här förtroendet att utföra all el-service och underhåll på processer och fastigheter.

Björkebo Gård
Familjeföretaget startade 1992 och utvecklades med växthus 1999. Björkebo Gård har utvecklat en odlingsmiljö för blomkulturer i växthus, men ny typ av odlingsbord, datorstyrning och bevattningsteknik. Odlingen sker i multispannhus från Richel med god isoleringsförmåga och lämplig ingångskostnad. All-Elektro har fått vara med på resan att implementera el, teknik och automatik för styrning av det datoriserade växthuset samt fått se utvecklingen av den unika odlingsmiljön.